Paddock Paradise Liberty

Pensionstal met Zorg

PROBLEEMHOEVEN

NAAR ONBESLAGEN…


Van beslagen naar gezonde hoeven:


Steeds meer mensen kijken kritisch naar de noodzaak van hoefijzers.


Dit kan door verschillende redenen zijn: de hoeven worden slecht, ijzers vallen er af, paard loopt niet goed, blessures, de financiën….


Er zijn vele redenen waardoor de hoeven slecht worden. Hoefijzers zijn een belangrijke oorzaak, maar zeker niet de enige oorzaak. Factoren die meespelen zijn ook: weinig beweging (lees: veel uren op stal), contact met mest en urine, verkeerde stand van de hoeven, voeding en ook gezondheidsproblemen.


Twijfels ontstaan vaak door angst voor te veel slijtage, gevoelig lopen en de opmerkingen die de eigenaar, na verwijderen van de ijzers, voor zijn kiezen krijgt als: het is dierenmishandeling, “straks kan er geen ijzer meer onder en is het einde oefening”… en erger…


Maar….. wat is mooier en fijner dan gezonde hoeven en een blij paard?


Om dit te realiseren:


Maak een plan met de hoefsmid of hoefverzorger.


Bij gevoeligheid: gebruik hoefschoenen om het dier comfortabel te houden. Er zijn revalidatie schoenen die de hele dag aan mogen blijven. Evt na het verwijderen van de ijzers, gelijk in de schoenen.


Hielen te hoog? Laat deze in kleine stapjes zakken. Evt. bekappen a 3 weken. (Met 3 weken hebben de pezen zich aangepast).


Zorg dat de straal een belangrijke rol krijgt. De straal niet weg snijden. De hoef zal hierdoor gestimuleerd worden om te groeien.


Aangepast werk. Bijvoorbeeld tijdelijk meer grondwerk…


RevitaVet (ook te huur): infrarode Leds voor behandeling van de hoeven. De overgang naar ijzer-loos zal hierdoor positief beïnvloed worden. De circulatie neemt hierdoor enorm toe, de afvalstoffen (abcessen) zullen snel geresorbeerd worden en de hoef zal sneller groeien.


Kijk kritisch en creatief naar de leefomstandigheden, huisvesting en voeding: kan hier een verbetering voor gecreëerd worden?


Tot slot: bedenk dat de hoef 4 seizoenen nodig heeft om zich geheel te vernieuwen! Maar het resultaat zal een positieve uitwerking hebben op het gehele lichaam!


Wilt u advies, een second-opinion of gewoon even overleggen: bel of app gerust!


Ik neem geen nieuwe hoef-klanten meer aan.


"In pension" voor Hoef-revalidatie is ip wel mogelijk.Openingstijden

Maandag - Zondag
09:00 - 22:00

PP Liberty

Moostdijk 13

5813AV  Ysselsteyn (Li)

GSM: 06-24644459

  info@ppliberty.nl